Bijzonder moederdagcadeau

De granules (gouden bolletjes) op deze zilveren ring zijn gemaakt van de trouwringen van haar ouders. In het midden tussen de bolletjes prijkt een prachtige bruine rookkwarts. Aan de binnenzijde staat een hele bijzondere gravure. Helaas is moeder al lang geleden overleden, maar in een poëzie album is haar handschrift bewaard gebleven. Prachtig om op Moederdag een ring te dragen met daarin het handschrift van je beide ouders.

rutielkwarts *

Deze ring is jaren geleden gemaakt als herinnering aan haar overleden ouders (niet door mij) . Toen deze mevrouw bij mij in het atelier was voor een andere opdracht, besloten we dat deze ring wel een update kon gebruiken. Het oude smaragdje heeft plaats gemaakt voor een prachtige rutielkwarts in een mooie, strakke zetting. Nu heeft de ring weer een nieuwe frisse uitstraling en past heel goed bij de andere ring die ik voor haar mocht maken.

De trouwring en zegelring *

Na het overlijden van haar geliefde echtgenoot vroeg deze dame mij om iets moois te maken van hun trouwringen. Tijdens het gesprek bleek dat ze de originele trouwring eigenlijk nog zo mooi vond dat we besloten om haar ring in tact te laten. De trouwring en zegelring van haar man heb ik omgesmolten en daar blokjes van gemaakt die nu haar eigen ring sieren. Sommige blokjes zijn glanzend en andere wat ruwer, een mooi contrast die samen een echte eenheid vormen.

oude goud en zilver *

Het oude goud en zilver van diverse familieleden is samengevoegd in dit waanzinnige collier. Het collier bestaat uit grote navetvormige zilveren schakels gecombineerd met kleinere gouden schakels in dezelfde vorm. Zie je die subtiele verwerkte diamantjes? Dit zijn waardevolle edelsteentjes voor de klant, dus die hebben een mooi plekje gekregen. Bijpassend hebben we ook een spectaculaire ring en oorstekers ontworpen. Het gehele set is niet glanzend afgewerkt, maar heeft een hele mooie ijsmattering gekregen. Super gave set om te maken!

uit een schaal kun je geven en ontvangen *

Van het oude goud van haar familie maakte ik voor deze dame een prachtige ring. Op de ring een schaaltje, want zo zei haar echtgenoot: "uit een schaal kun je geven en ontvangen" Wat een prachtig symbool voor familiebanden. Het schaaltje is gebutst en gedeukt, zoals dat gaat in het leven. In het schaaltje een kleine zoetwaterparel, gewoon omdat dat zo mooi is. Zie je de grillige zilveren onderkant van de ring? Deze zachte grilligheid past perfect bij haar lievelingsarmband.

dierbaar familiegoud *

Deze ring is gemaakt van dierbaar familiegoud. Het closed-for-ever armbandje is niet met de andere sieraden mee gesmolten. De schakeltjes hiervan zijn in kleine stukjes gezaagd en komen duidelijke herkenbaar weer terug op de ring. De zijkanten van de ring zijn strak afgewerkt met zilveren randjes. Een prachtige donkerblauwe saffier maakt op subtiele wijze de ring compleet. Dit was een superleuke ring om te maken! Gieten, smeden, walsen, structuur smeden, solderen, zetten en natuurlijk polijsten... Love my job

Super stoer setje!

Het oude familiegoud is omgesmolten tot een grillige vrije vorm. Het grillige goud vormt een mooi contrast met de strakke zilveren ring. Van het laatste restje goud heb ik nog twee aanschuifringen gemaakt. "gekoesterd in het verleden, gevormd voor het heden en bewaard voor de toekomst."

droomring *

Deze dame wist precies hoe haar droomring eruit moest zien, maar ze kon m nergens vinden... Omdat ik zo’n 10 jaar geleden al een andere mooie ring voor haar had gemaakt kwam ze bij mij terug. Haar eigen geelgoud wordt in dit ontwerp gecombineerd met nieuw rosé- en witgoud. Een driekleurige ring met haar geliefde meander motief erin verwerkt. En of het haar droomring geworden is? Absoluut!

FEEST!

Mijn schoonouders zijn vandaag 40 jaar getrouwd, dus vanavond 🎉🎉 🥂 Voor mijn schoonmoeder maakte ik van de dasspeld van haar overleden vader deze bijzondere ring. De diamant en de zetting zijn nog helemaal in originele staat ❤️💍

prachtige eenvoud

"Na het overlijden van zowel vader als moeder mochten deze broche, oorclips en horlogekast omgevormd worden tot een nieuwe ring. Er is gekozen voor een strakke duidelijke vorm, een ring die stoer en tegelijkertijd sierlijk is. De prachtige eenvoud is een mooi eerbetoon aan haar geliefde ouders"

oorstekers met diamant

Weten jullie nog dat ik laatst een jarige dame in een restaurant mocht verrassen? In het cadeautje zaten deze prachtige oorstekers met diamant... De oorstekers matchen perfect met de set ringen dat ik eerder dit jaar voor haar mocht maken.

peridot

Deze handgesmede 14 karaat gouden ring met prachtige peridot maakte ik al langere tijd geleden. Trots lag deze ring te stralen op een plankje in het atelier. Tot er op een dag een dame mijn atelier binnen stapte en op slag in katzwijm viel… “Wauw wat een gave ring is dat!!” En zo geschiede dat deze ring (die toch een speciaal plekje in mijn hart heeft) een nieuwe eigenaresse heeft gekregen. En daar ben ik blij om! Ik weet dat de ring in goede handen is en met veel plezier en trots gedragen zal worden. En dat lege plekje op mijn plankje? Ach daar verzinnen we wel een andere oplossing voor.

verzameling

“In de loop der jaren had deze dame heel wat sieraden verzameld. Cadeautjes, souveniertjes etc etc.. Het merendeel werd nooit meer gedragen, best jammer eigenlijk. We besloten al het zilver en goud om te smelten en er een heel mooi eigentijds collier van te maken. Zien jullie op de foto ook de bijpassende oorstekers? Lekker eigenwijs zijn de oorstekers verschillend van lengte. In het collier zijn tussen de zilveren balkjes nog 3 gouden balkjes verwerkt. Wat een super leuke opdracht was dit ook weer!! En weet je wat ook nog zo leuk is? Het zilver en goud is nog niet op…. en daar weten wij wel raad mee natuurlijk”

london blue topaas

Na het overlijden van haar man wilde deze dame graag hun ringen laten samensmelten tot een mooi geheel. Het wit- en geelgoud van hun trouwringen heb ik afzonderlijk omgesmolten tot draden en deze draden door elkaar heen gewikkeld. In het midden prijkt een prachtige london blue topaas. Heel bijzonder is ook de gravure! De letters en cijfers zijn overgenomen uit oude aantekeningen van haar man en in zijn handschrift in de ring gegraveerd. Op deze manier kan hij toch zijn bijdrage aan dit ontwerp kan leveren en dat maakt deze ring nog veel waardevoller

Tahiti parel

“De opdrachtgever voor deze ringen was mijn lieve opa Joppie. Na het overlijden van mijn oma (jaren geleden) kregen zijn dochters haar sieraden. Opa had nu bedacht dat zijn dochters niets van hem hebben. En dus schakelde hij mijn hulp in... Super leuk om mijn moeder en tante als klanten in mijn atelier te ontvangen! Ze kozen allebei voor een geelgouden ring met een prachtige Tahiti parel gezet in een gematteerd zilveren bakje. Als kers op de taart is de ring voorzien van opa’s karakteristieke handtekening, nu is het echt een bijzonder geschenk van hem aan zijn ‘meiden’ Naast de gouden ring dragen beide zusjes 2 zilveren aanschuifringen die ze elkaar cadeau gegeven hebben. Ring van vader geflankeerd door de ringen van de zusjes! Zo mooi ❤️

rozenkwarts

Van haar moeder had deze dame een zilveren armband en ring met rozenkwarts geërfd (de ring heb ik vermaakt tot hanger, maar daar hebben we helaas geen foto van gemaakt). Nog nooit was het gelukt om er een mooi setje oorbellen bij te vinden, dus besloten we dat zelf te maken. Uiteindelijk koos de klant dit setje rozenkwarts pegels, deze passen er qua kleur perfect bij. De vormgeving van de oorhangers hebben we afgestemd op de bestaande sieraden. Mooie eigentijdse oorhangers die naadloos passen bij een antiek setje, dat is toch helemaal geweldig?

blauwe edelstenen

De telefoon ging, een meneer belde met de vraag: 'Kun je iets moois kon maken voor mijn vrouw... En oh ja ze is over een week jarig' Ik stuurde hem een mooi ingepakt maar leeg doosje. Samen met zijn vrouw kwam hij op bezoek in mijn atelier om een heel persoonlijk sieraad te laten maken. Ik hoorde van alles over dit gezin, een liefdevol stel met 2 prachtige meiden, maar ook het over het gemis van hun jonge zoontje. In de hanger zijn 3 verschillende blauwe edelstenen (aquamarijn, topaas en een natuurlijke zirkoon) verwerkt, symbool voor hun bijzondere drietal.

aanschuifringen

Deze dame had een erfstuk met mooie edelstenen (saffier en diamant). Ze had niet echt een idee wat ze wilde maar zei: "Ik vind bijna alles wat jij maakt mooi, dus verzin maar wat leuks voor me" Al schetsend en kletsend kwamen we erachter dat 3 van mijn favoriete technieken ook haar smaak zijn. En zo geschiedde: - de prachtige saffier is omwikkeld met goud en zilver draad - de diamant ligt in een 'gesmolten' bakje zilver - de parel ligt tussen gestrooide granules (kleine gouden en zilveren balletjes) - 2 bestaande aanschuifringen smolt ik om en maakte er ringen van die perfect aansluiten bij de nieuwe ringen. - 2 zilveren ringen van pareldraad (kleine balletjes) maken dit set compleet. Dat wordt lekker wisselen en leuke setjes creëren. Oh ja en wat zo leuk is.... er zijn nog edelstenen over en daar weten wij wel raad mee natuurlijk!

levensloop

Deze bijzondere ring is een echte levensloop ring... 'Het 'oud' goud is gekoesterd in het verleden, de ring is gevormd voor het heden en zal worden bewaard in de toekomst' Om het heden kracht bij te zetten is het jaartal 2017 in de ring geslagen als ijkpunt voor het nu. De gebruikte edelsteen is een helder groene peridot, het stralend middelpunt tussen gouden granules (=bolletjes). Een stoere maar verfijnde ring! Wat een gave ring om te mogen maken, ik wens de draagster heel veel plezier toe!

Een verbroken huwelijk... maar kijk eens hoe mooi de scherven kunnen zijn

Jaren geleden ging dit stel uit elkaar, de ringen bleven onaangeroerd in een doosje liggen. Ook een huwelijk dat beëindigd wordt is een deel van je leven... De nieuwe ring laat zien dat het verleden niet vergeten hoeft te worden, maar in een nieuwe vorm onderdeel van je huidige leven mag zijn.

sacred unity

In deze ring staat het symbool 'sacred unity' centraal... vrij vertaald: 'heilige eenheid' Dit is een prachtige symbool voor een lieve mama en haar twee kinderen die na de scheiding met z'n drietjes een heilige eenheid vormen ❤️ In de ring hebben we 3 witte saffiertjes verwerkt. Een iets grotere en twee kleintjes. De positie van de edelsteentjes zijn zorgvuldig gekozen. De edelsteen voor mama zit aan het begin van het symbool. Het ene kleine steentje ligt omwikkeld in het symbool, dit kindje koestert zich graag in mama's liefde. Het andere kleine steentje ligt er net wat buiten, deze kleine meid bewandeld graag het eigen pad... Mooi hoe deze 3 individuen een mooie eenheid vormen!

sieradenkistje **

Dit was leuk! Deze klant had haar hele sieradenkistje meegenomen... Daarin zat het een en ander wat wel een aanpassing kon gebruiken. Foto 1; van deze titanium met goud oorstekers was er eentje verloren... ik heb een tweede exemplaar bij gemaakt, zoek de verschillen 😉 Foto 2; zilveren schakelarmband die te lang was ingekort en van de schakels die over waren, oorstekers gemaakt. Foto 3; deze hanger was eigenlijk een zilveren oorsteker, helaas was er nog maar 1 oorsteker van dit setje over... en dus maakten we er iets anders van! We voegden een randje goud toe en maakten er een leuke hanger van. Nu blijft er niets incompleet of niet op maat in de kast liggen, maar wordt alles weer met veel plezier gedragen.

saffier en diamanten **

Zojuist mocht ik deze bijzondere ring afleveren! De saffier en diamanten komen uit oude sieraden en ook het goud is hergebruikt.. Samen met de klant maakte ik het ontwerp waarin 'alles precies op z'n plek' valt. Wat een stoere beauty ❤

Els *

Els kwam bij mij met diverse zilveren sieraden. Jarenlang droeg zij dit set met roosjes met plezier, maar eigenlijk was ze inmiddels de roosjes een beetje zat. Ze was er wel erg gehecht omdat haar man het haar gegeven heeft. Of ik er misschien iets anders van kon maken? Er waren nog wat meer zilveren sieraden en nog 2 gouden ringen die niet meer gedragen werden... Mocht allemaal gebruikt worden voor een nieuw ontwerp. Els koos voor een hanger met bijpassende oorhangers (haar eigen creooltjes vormden de basis). Het zilver is meerdere keren verhit (reticuleren heet die techniek) waardoor er een mooi grillige oppervlak ontstaat. Lekker robuuste stijl, maar wel sierlijk. Van de gouden ringen trok ik een lange draad, daarmee maakte ik een paar 'steekjes' door het zilver heen. Een verwijzing naar haar geliefde hobby: naaien. Ook om de oorhangers zit een draadje gewikkeld. Er waren nog wat restjes zilver en goud over, daarvan maakte ik 3 paar kleine oorstekertjes voor haar kleindochters. Wat leuk dat die meiden straks oorbelletjes dragen die zo mooi bij oma's set passen.

Ingrid en Else *

Ingrid en Else verloren binnen één jaar beide ouders en hun jongere broer. Van het gezin zijn zij de enig overgeblevenen. “Het voelt onwennig dat de band die binnen ons gezin zo vanzelfsprekend was nu is verbroken” zei Ingrid. “We zijn wat verweesd en hebben behoefte om die band op een andere manier weer voelbaar te maken. Daarom denken we aan een sieraad dat onze verbondenheid met elkaar zichtbaar maakt. “ Ze hadden de trouwringen van hun overleden ouders meegenomen. Ingrid wist toen nog niet helemaal wat ze met haar deel van de trouwringen wilde doen. Het collier dat ik voor haar zus maakte (zie bericht van 22 november 2016) bood de inspiratie. De schakels van Ingrid’s collier kregen dezelfde vorm als die van Else. Zo werden de colliers familie van elkaar. Alleen mochten wat haar betreft de schakels wat groter, ruwer en robuuster. Een leuke opdracht! Waar ik normaal gesproken soldeernaadjes en vijlstreken keurig afwerk, mocht het bij dit collier in beeld blijven. Omdat het zilver niet gepolijst is oogt het witter en correspondeert het beter met haar witte kuif in het verder donkere haar. De ringen van vader en moeder liggen een beetje in elkaar. Vader beschermt moeder. Als je goed kijkt zie je dat aan de rechterbovenkant een klein verbindingsringetje in het goud is uitgevoerd. Een klein zonnetje, daar in het hoekje; een eerbetoon aan hun geliefde broer.

robuuste ring

Van oud zilver een robuuste nieuwe ring gemaakt. In de ring 3 prachtige edelstenen met daartussen geelgouden granules, een plaatje!

tahitiparel

Oud zilver met herinneringen gecombineerd met een prachtige grijze tahitiparel... wat een super resultaat

3 generaties sterke dames

Deze ring verteld het liefdevolle verhaal van 3 generaties sterke dames ❤️

blauwe zirkoon

Prachtige strakke stoere ring! Met een natuurlijk blauwe zirkoon en twee diamanten.

Van generatie op generatie

Tijdens haar zwangerschap kreeg deze klant het zilveren hangertje dat haar moeder ook ooit had gedragen toen ze zwanger was. Het hangertje hebben we omwikkeld met goud en verwerkt in een fijn armbandje, weer helemaal klaar om opnieuw gedragen te worden.

Robijn in zilveren schotel

Deze robijn was een souveniertje uit India. De onregelmatig geslepen onderkant van de robijn zorgde voor een risico op breuk wanneer we de robijn in een zetting zouden zetten. Om dit risico uit te sluiten hebben we gekozen voor een alternatieve manier om de robijn te verwerken. In de zilveren schotel zit een uitsparing waar de onderkant precies in valt, door de zilveren draden die er overheen lopen wordt de robijn vastgeklemd.

Prachtig peridot

Dit setje ovale peridots had de klant al jaren geleden gekregen, ze komen uit India.De basis van de oorbel is gemaakt uit oude schakels van een zilveren armband. Door de schakels plat te walsen ontstond er een mooie grillige vorm, een perfecte vorm om de peridots op te plaatsen. Naast de zetting nog wat willekeurig verdeelde granules (zilveren bolletjes) zodat het geheel een speelse uitstraling krijgt.

Bijzonder huwelijksgeschenk

Toen Fleur ging trouwen wilde ze graag haar zus een mooi cadeau geven. Van hun moeder had Fleur een ‘oude’ gouden armband gekregen die we mochten omsmelten. Het werden stoere strakke slavenarmbanden met daarop de letters SOULSISTER. Letters zijn gemaakt van de oude armband en in de I hebben we een klein diamantje verstopt. Aan de binnenzijde staat nog een handgeschreven boodschap aan haar zus. (gravure is gedaan in het handschrift van Fleur zelf) Fleur draagt dezelfde armband.

Drie generaties

Na het overlijden van oma en moeder was het de beurt aan de derde generatie om de ring te gaan dragen. De ring was eigenlijk niet helemaal haar smaak en ook de zetting was aan vervanging toe. De onderkant van de zetting hebben we in tact gelaten, daarom schittert een prachtige gouden bloem met in het midden de robijn geflankeerd door zilveren granules. In dit ontwerp hebben we veel symboliek verwerkt zodat het echt een ring is van de drie dames. Naast de ring nog 2 aanschuifringen die het geheel completeren.

A touch of Michelle

Na het overlijden van Michelle kwam haar vriendin bij mij in het atelier. Ze had sieraden van zichzelf en van Michelle bij zich, de vraag was om dit samen toe voegen en een ring te maken die hun verhaal zou vertellen. Ik kreeg veel te horen over de bijzondere vrouw die Michelle was, samen hebben we een ontwerp gemaakt die helemaal aansluit op hun verleden. Onder andere Michelle’s gouden hart kreeg een prominente plek, maar ook allerlei andere karakter eigenschappen komen terug in deze ring. De gravure zijn de laatste woorden van Michelle’s afscheidsbrief, door de gravure in haar handschrift uit te voeren heeft zij echt het laatste woord.

Ander stijltje

Deze witgouden entourage ring met diamant was een erfenis van moeder. Uiteindelijk besloot de klant dat de ring herkenbaar moest blijven als 'mama’s ring’. De ‘kop’ van de ring hebben we intact gelaten, maar de scheen hebben we vervangen door er een stoerdere en robuustere ring onder te zetten. Klassieke ring met een eigentijdse uitstraling.

Oorhangers gemaakt van restjes

Toen we het parelcollier opnieuw geknoopt hadden waren er nog enkele parels over. Natuurlijk kun je die in je sieradenkistje laten liggen, maar we kunnen er natuurlijk ook iets moois van maken! Nu heeft de klant prachtige oorhangers perfect passend bij haar parelcollier.

Gesmolten goud gedecoreerd met bloedkoraal

Het armbandje bestaande uit 3 kleine armbandjes zat steeds in de knoop. Ook vielen de bloedkoraaltjes er regelmatig af. In aanwezigheid van de klant heb ik al het goud gesmolten en uitgegoten in een emmer water. Het goud krijgt dan een hele bijzondere oppervlakte structuur. Na een paar keer gieten was de vorm helemaal naar onze zin, we voegden er 3 strengetjes bloedkoraal aan toe om het geheel compleet te maken.

Bijzonder verhaal

Van haar vader heeft deze klant ooit een onedel ringetje gekregen van 2 handjes die in elkaar grijpen. Zij was erg gehecht aan deze ring maar kreeg er altijd uitslag van. Van een verre reis namen haar ouders een opaal mee. Het idee van de klant was om ‘iets’ te doen met de opaal en de ‘handjesring’. Zo ontstond het idee om de handjes in wit- en in geelgoud te maken met daartussen ruimte voor een klein stukje van de opaal. De opaal is speciaal voor dit ontwerp op maat geslepen.

Gouden trouwring verwerkt in fantasiering

Deze trouwring was van de moeder van de klant, na haar overlijden wilde de klant deze gaan dragen maar dan niet herkenbaar als trouwring. De gouden ring is over een zilveren ring heen gesoldeerd met in het midden een rechthoekige saffier. Het goud heeft daarna een matte afwerking gekregen.

Druiventrosje voor de beste sommelier van Nederland

Na het behalen van de titel ‘beste sommelier van Nederland’ wilde mijn zwager, Jan-Willem van der Hek, graag een mooi speldje dat hij tijdens zijn werk kan dragen. Dit werd een druiventrosje van zilveren balletjes met een gouden steeltje als extra detail. Dit druiventrosje is een speldje maar kan voor andere wijnliefhebbers ook gemaakt wordt als hanger.’

Oude zegelring wordt kunststukje

Een gouden zegelring met een gebarsten groene steen die ook nog veel te groot was, de klant dacht dat we hier niets mee konden doen. Ik heb een aantal schetsen gemaakt en uiteindelijk heeft de klant het ontwerp met de kronkels gekozen. De krullen die in de ring zaten toen de groene steen er nog in zat, zijn gebleven en vormden de aanleiding voor dit ontwerp.

Trouwringen samengesmolten voor de weduwe

Aan de onderzijde zijn de trouwringen met elkaar versmolten. De 3 saffieren staan symbool voor de kinderen van dit echtpaar. De samensmelting is zo gedaan dat de originele gravures nog te lezen zijn.

Witgouden dameszegelring

De meeste zegelringen zijn voorzien van een lagensteen, in dit geval is het muntje uit oma’s sieradendoosje gebruikt. Nadat de ring en het muntje gerhodineerd zijn hebben ze exact dezelfde witte kleur.

Onze eigen trouwringen

Het is misschien een beetje raar om je eigen trouwringen te maken, maar toch heb ik het gedaan. De opa en oma naar wie mijn man en ik vernoemd zijn zijn beide gestorven voordat wij gingen trouwen. Hun sieraden hebben we gebruikt voor onze ringen zodat ze er toch een beetje bij konden zijn. Aan de binnenkant van de ring zit een klein diamantje en de gravures zijn in onze eigen handschriften gedaan.

Broche of een hanger?

Deze klant kreeg een cadeaubon van atelier DYOS voor haar verjaardag, maar ze twijfelde of ze een broche of een hanger wilde laten maken… Dus maakte we een broche en hanger tegelijk. Deze hanger kan dus als broche gedragen worden en visa versa.

Parel overgoten met goud

Deze grote barokke zoetwaterparel van het duitse parelhuis Schoeffel lijkt te zijn overgoten met goud. Het goud is grillig en mat, een mooi contrast met de glanzende draden die het hangoog vormen.

Sterrenhemel

Na een scheiding droeg deze klant haar trouwring niet meer. Ze vroeg mij een ring te ontwerpen die de band met haar twee kinderen symboliseert. Deze stoere witgouden ring heeft veel kleine gaatjes, met daartussen een saffier,robijn en peridot. De gaatjes staan symbool voor een sterrenhemel, de band tussen de sterren is onverwoestbaar net als de band tussen moeder en kind. De edelstenen zijn de geboortestenen van hun drietjes.

Mikado

Ik wilde van deze prachtige grote rookkwarts een spectaculaire hanger maken. Tijdens het schetsen en het goed bekijken van de edelsteen ontdekte ik hier en daar iets scheef geslepen lijnen. Deze lijnen vormden de uiteindelijke inspiratie voor dit ontwerp. De rookkwarts ligt helemaal ‘vrij’ hierdoor komt de edelsteen volledig tot zijn recht.

Een partje peridot

Uit 1 stuk geelgoud gesmede ring met fantasie geslepen peridot

Groen blaadje

Zilveren ring met geelgouden zetting daarin gezet een navette geslepen peridot. De frisse kleur groen die zo typerend is voor peridot is een prachtige lente tint.

Lekker ingewikkeld

Geelgouden ring met wir war van gouden draden. De ‘knoop’ is gemaakt uit 1 lange draad, de draad dwarrelt over de scheen van de ring helemaal tot onder de vinger.

Het topje van de ijsberg

Geelgouden ring met top van op maat geslepen amethyst.

Stapeltje snoepjes

Gouden en zilveren ringen gecombineerd met amethist, citrien, turkoois, parel en peridot. Deze serie is in iedere kleurencombinatie

Parels aan top

Set van 3 geelgouden ringen. Middenring bezet met zoetwaterparel. Buitenste aanschuifringen zijn conisch en hebben een matte afwerking

Parels voor de heren

Manchetknopen gemaakt van roomkleurige grillige zoetwaterparels.

Stralend middelpunt

Hele donker blauwe cabochon geslepen saffier gezet in gematteerd zilveren kuipje.

Klassieke armband met sportieve twist

Geelgouden jasseron armband met veerring sluiting. Aan de sluiting hangt een briolet gesplepen rozenkwarts en een gouden balletje. De hangers zijn afneembaar en kunnen daardoor makkelijk gewisseld worden.

Klassiek collier met sportieve twist

Geelgouden jasseron collier met veerring sluiting. Aan de sluiting hangt een briolet geslepe groene kwarts en een champagne kleurige zuidzeeparel. Het hangoogje van de parelhanger is bezet met diamant. De hangers zijn afneembaar en kunnen daardoor makkelijk gewisseld worden.

Parel gedragen op de golven

Zilveren ring met zoetwaterparel. Het zilver is aan 1 kant weggesmolten zodat het lijkt of de parel door de golven gedragen wordt.

Zilveren armband met tahitiparels

Aan deze zilveren schakelarmband bungelen twee prachtige donkergrijze tahitiparels.

Eyecatcher

Armband bestaande uit 7 rijen gefacetteerde rookkwarts, hier en daar onderbroken door een roomkleurige zoetwaterparel. Bijzondere sluiting van italiaanse makelij.

Zeldzame schoonheid

Deze ring is gemaakt van puur palladium. Palladium is een edelmetaal uit de platina familie en heeft een hele bijzonder antraciet grijze kleur. De steen is een oranje padparadscha saffier. Saffier kennen wij meestal als een donkerblauwe edelsteen, deze oranje variant komt veel minder vaak voor maar is zeker niet minder mooi.

We love schakels

Deze zilveren schakels zijn allemaal op dezelfde manier bevestigd maar door het open karakter lijkt het een chaos van cirkels, de sluiting is onzichtbaar tussen de schakels verwerkt.

Hang er een kwastje aan

Bestaand zoetwaterparel collier hipper gemaakt door er een kwast van aquamarijn en pareltjes tussen te maken.

“Ik vond mezelf nog wat jong voor het parelcollier dat ik cadeau gekregen had, maar met deze ‘speelse’ twist draag ik het weer het met veel plezier.”

<
>