Mijn naam is Dian van der Hek-Stuurman en ik heb een zeer grote liefde voor het oude ambacht van goudsmid!

Samen met mijn man Jaap en onze kinderen Job en Luc woon en werk ik in Gouda. In 2002 heb ik mijn opleiding tot goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven afgerond ook ben ik internationaal gediplomeerd edelsteenkundige (DGI en FEEG). Mijn jarenlange werkervaring heb ik opgedaan bij diverse juweliers, waaronder het Duitse parelhuis Schoeffel.

Voor mij is een sieraad niet zomaar een 'ding', maar heeft vaak veel emotionele waarde. Een sieraad kan een mooie herinnering zijn aan een dierbaar iemand, het kan een bepaalde periode uit je leven symboliseren of het kan benadrukken wie je bent als persoon. Herinneringen en gevoelens verwerk ik graag in een nieuw ontworpen sieraad.

Mijn inspiratie haal ik uit de kleine dingen in het leven, een geur, een kleur, een geluid, een gebeurtenis of een gevoel. Ook onbewuste uitspraken die klanten doen tijdens het kennismakingsgesprek kunnen aan de basis van een ontwerp staan. "Mijn moeder droeg dit armbandje alleen naar de kerk", "Ze had een hart van goud" of "Bij oma thuis kon je je altijd goed verstoppen".