Meestal verwoord ik het verhaal van een ontwerp zelf, maar in dit geval richt de klant zelf het woord tot jullie: “Ik had 2 ringen die erg belangrijk voor mij waren. Op een dag stootte ik mijn ringvinger zo erg, dat mijn trouwring afgeknipt moest worden. Natuurlijk kun je die laten herstellen, maar ik greep het moment aan om iets heel anders te doen. In de eerste fase van mijn leven was ik door mijn karakter en jeugd vooral gericht op anderen, waardoor ik het contact met mijzelf grotendeels was kwijtgeraakt. Na de dood van mijn beste vriendin en mijn schoonmoeder besloot ik bewust om nu toch écht tijd en aandacht aan mezelf te besteden door meer ruimte voor mezelf in te nemen en te luisteren naar mijn eigen wensen en verlangens. Ik vroeg Dian daarom een ring te maken die symbool staat voor de balans tussen mijzelf en de ander en waarin de wegen die het leven je leidt zichtbaar zijn. Hobbels, bobbels, deukjes en krasjes horen daarbij. Het mocht een mooi organisch geheel worden. De twee diamantjes kregen een prominente plek. Het ene diamantje komt uit mijn trouwring en symboliseert het samenzijn met mijn geliefde man en kinderen. De andere diamant komt uit de ring die ik kocht toen ik een bepaalde periode bewust alleen was. Deze balansring herinnert mij er nu dagelijks aan om de balans tussen mijzelf en andere dierbaren te bewaken. Ik en de ring zijn uniek!”

Een verbroken huwelijk... maar kijk eens hoe mooi de scherven kunnen zijn

Jaren geleden ging dit stel uit elkaar, de ringen bleven onaangeroerd in een doosje liggen. Ook een huwelijk dat beëindigd wordt is een deel van je leven... De nieuwe ring laat zien dat het verleden niet vergeten hoeft te worden, maar in een nieuwe vorm onderdeel van je huidige leven mag zijn.

Tahiti parel

“De opdrachtgever voor deze ringen was mijn lieve opa Joppie. Na het overlijden van mijn oma (jaren geleden) kregen zijn dochters haar sieraden. Opa had nu bedacht dat zijn dochters niets van hem hebben. En dus schakelde hij mijn hulp in... Super leuk om mijn moeder en tante als klanten in mijn atelier te ontvangen! Ze kozen allebei voor een geelgouden ring met een prachtige Tahiti parel gezet in een gematteerd zilveren bakje. Als kers op de taart is de ring voorzien van opa’s karakteristieke handtekening, nu is het echt een bijzonder geschenk van hem aan zijn ‘meiden’ Naast de gouden ring dragen beide zusjes 2 zilveren aanschuifringen die ze elkaar cadeau gegeven hebben. Ring van vader geflankeerd door de ringen van de zusjes! Zo mooi ❤️

Custommade oorhangers

De dame had diverse gouden sieraden die ze graag om wilde smelten tot mooie oorhangers. Doordat haar gaatjes ongelijk geschoten zijn, vallen de meeste oorhangers niet mooi. Dit hebben we opgelost door een linker en een rechter oorhanger te maken. Bij de ene zit het stiftje hoger en bij de andere wat lager, zodat de oorhangers toch op gelijke hoogte hangen. Onder de oorhangers bungelen een prachtige rozenkwarts druppels.

Samen hadden deze twee zussen de entourage ring en nog wat andere sieraden van hun moeder geërfd... maar ja, samen een ring delen is natuurlijk lastig.
Ze besloten dat de sieraden omgesmolten mochten worden en kwamen naar mijn atelier.
Na het passen van verschillende proefringen kozen beide dames voor een serie ringen die in meerdere combinaties te dragen zijn.
Voor de eerste zus (foto 1) een ring met een prachtig rond kuipje met daar in een aantal van moeders diamantjes gezet. Daarnaast een ring met een roomwit pareltje gewikkeld in gouddraad. De ringenset wordt compleet gemaakt met twee zilveren balletjes aanschuifringen.
De tweede zus (foto 2) koos ook voor zo’n mooi pareltje in gouddraad gewikkeld. De overige diamantjes zijn gezet in een goud half maantje, die mooi rond het pareltje aansluit. Met de zilveren bolletjes aanschuifringen erbij kan ook deze zus haar eigen combinaties kiezen.
Mix and match!

Oehlala wat een prachtig setje!
De diamant uit oma’s ring heeft een nieuwe bestemming gevonden.
Evenals de kleine diamantjes uit de ring die deze dame ooit van haar moeder kreeg.
Voeg daar een lief bicolour torsringetje aan toe en je hebt een heel mooi draagbaar setje!

De zilveren ring heeft een hamerslag die perfect past bij haar bestaande verlovingsring. In de ring is de diamant 💎uit haar moeders ring verwerkt. Om de diamant zijn heel veel kleine gouden balletjes (granules) ‘gestrooid’. Deze gouden balletjes versieren de diamant en laten deze mooi tot z’n recht komen. Al die gouden balletjes staan symbool voor de ‘prulletjes’ van haar geliefde moeder, die had namelijk altijd en overal allerlei versieringen en decoraties staan. De balletjes zijn gemaakt zijn van vaders trouwring. Vaders goud en moeders diamant vormen samen een prachtige ring.

Het diamantje uit de ‘oude’ ring krijgt een mooi plaatsje in de nieuwe ring. Mevrouw heeft gekozen voor een brede maar wel luchtige ring. De vormpjes in de ring zijn afwisselend hoogglans en mat afgewerkt, wat een speels effect geeft. In deze serie maakte ik voor deze dame ook nog oorsieraden, een armband en een collier.

Deze dame heeft van haar moeder en oma’s diverse sieraden geërfd. Deze armbanden en colliers waren niet helemaal haar smaak... en dus gingen we samen aan de slag om een nieuw ontwerp te maken. Het ‘oude’ goud is omgesmolten en daar heb ik een lange draad van getrokken. Daarvan maakte ik een collier van mooie navette vormige schakels met bijpassende sluiting. Een collier dat luxe en stoer is.

Deze armband en oorstekers zijn gemaakt van oud familiegoud. De armband en oorstekers zijn onderdeel van een set waar ook een ring en collier toebehoren. Omdat de gaatjes in de oren van deze dame niet helemaal gelijk geprikt zijn, heb ik de stiften aan de achterzijde ongelijk gesoldeerd. Aan de voorkant zie je er niets van en de oorhangers zitten nu dus in beide oren gelijk.

Na het overlijden van haar ouders werden bij een juwelier de sieraden samengesmolten en kregen alle broers en zussen een gouden nugget. Deze zus kwam bij mij om te brainstormen over de mogelijkheden, ze had echt nog geen idee wat ze met haar nugget wilde doen. Tijdens het gesprek vertelde ze over het liefdevolle huwelijk van haar ouders en hoe ze hen nog voor zich zag, lopend met de pinkjes in elkaar gehaakt. Ineens viel het kwartje.. een pinkring moest het worden! Ze gaf aan liever geen afstand te doen van de nugget vorm, omdat dit een bindende factor met broers en zussen is. Uiteindelijk is deze ring het resultaat. Een grillig gevormde pinkring met aan de bovenkant een mooie nugget. Een prachtig eerbetoon aan haar ouders en een mooie link met haar broers en zussen.

Wat zit er veel liefde in deze ring! Goud en diamanten afkomstig van verschillende familieleden zijn nu prachtig samengevoegd. De ring heeft een wat ruw oppervlak, dit symboliseert de geschiedenis van de sieraden. Niet strak, glad en nieuw maar geleefd... de diamanten zijn gezet in witgoud, waardoor ze optimaal uitkomen. Zien jullie de gravure? De 5 verschillende hartjes vertegenwoordigen de 5 familieleden van wie het goud en diamanten eerst waren. En bij zo’n prachtige ring horen natuurlijk ook mooie oorstekers.

Voor deze dame mocht ik al een prachtige ring maken, maar daarna waren er nog een paar grammetjes goud over. “Kunnen we daar ook nog iets mee?” vroeg ze mij. Het antwoord was dat dat natuurlijk kan! Ze wilde graag lange, bungelende pareloorbellen. Deze prachtige barokke zoetwaterparels van Schoeffel trokken direct haar aandacht. En zo geschiedde... lange oorhaken met zachtroze parels en hier en daar wat granules, want dat past zo mooi bij de ring.

Deze prachtige gouden ring is gemaakt van oude familie sieraden. Op de ring zijn 2 diamantjes geplaatst, deze diamantjes hebben al een lange weg afgelegd in de familie. De ring kan nu aangeschoven worden naast de trouwring zodat er weer optimaal genoten kan worden van dit moois.

Ter gelegenheid van de geboorte van haar eerste 2 kinderen kreeg mama een ring met een steentje, bij het derde kindje was dat er nog niet van gekomen. Toen het kereltje in kwestie vroeg waarom hij nog geen steentje had, mailde de moeder mij... want dat moet toch opgelost kunnen worden? Natuurlijk! Zoonlief koos voor een helder groene tsavoriet, wat mooi past bij de saffier van z’n broer en de robijn van z’n zus. Na wat overleg besloten we om niet een losse derde ring aan het setje toe te voegen, maar om een ring uit 1 geheel te maken. Ik maakte een nieuwe ring erbij en samen met de twee bestaande ringen ontstond deze nieuwe combi.

Deze geweldige ring mocht ik maken voor een moeder van 3 kinderen.
Haar trouwring droeg ze na de scheiding niet meer en dus bedachten haar kinderen dat het mooi zou zijn om hier een nieuwe ring van te maken. De trouwringen zijn samen met wat andere erfstukken omgesmolten tot deze ring met vier banen.
De banen hebben een subtiele hamerslag, wat de ring een beetje een geleefde uitstraling geeft.
In de ring zijn 3 edelstenen verwerkt, een diamant, een blauwe topaas en een akoya pareltje. Dit zijn de geboortestenen van de kinderen.

Deze klant stuurde mij een berichtje dat haar vader was overleden en dat ze graag een mooi sieraad ter nagedachtenis aan hem wilde laten maken. Of ze langs mocht komen in mijn atelier? Natuurlijk!
Ze had een duidelijk idee van hoe de hanger er uit moest gaan zien, samen zijn we gaan tekenen en uiteindelijk is dit het resultaat. De letter is exact nagemaakt zoals haar vader zelf zijn naam schreef. Het materiaal is zilver stoer en robuust bewerkt. In het gladde zilveren bolletje zit een klein beetje as van haar vader verwerkt.

Dit collier is gemaakt van witgouden schakeltjes met zachtroze koraal. Eerder mocht ik al een prachtige witgouden ring voor deze dame maken, maar er was nog een beetje goud over en dus hebben we ook daar nog iets moois van gemaakt. We love recycle 😉

Niet iedere man durft het aan... roze parels in zijn manchetknopen.
Deze meneer kwam bij mij in het atelier met de vraag of ik manchetknopen wilde maken, maar dan zonder ontwerp vooraf. Ik kreeg dus volledig de vrije hand.
Spannend voor ons allebei!
De roze parels vond ik zelf wel gewaagd om te gebruiken, maar ja.. ik kreeg de vrije hand en heb het dus toch gedaan.
Het pakte goed uit, meneer was super enthousiast!
Superleuk om op deze manier een opdracht te krijgen.

Look at this beauty! Geelgouden ring met madeira citrien in hartvorm. Dit lieve hartje gaat gedragen worden naast een trouwring en jubileum ring en gaat waarschijnlijk nooit meer af.

Na het overlijden van oma gingen haar sieraden over op haar kleindochter.
Maar ja een 17 jarige studente heeft toch een beetje een andere smaak dan haar 79 jarige oma had. De sieraden mochten een nieuwe vorm krijgen, maar merkte vader terecht op ‘het is wel de bedoeling dat ze het over een aantal jaar nog steeds mooi vindt’
Al pratend en schetsend ontdekte ik dat kleindochter een goed gevoel voor stijl heeft, de diamant en parel moesten zeker een plekje krijgen in haar nieuwe sieraad. Echter leek het haar niet zo’n goed plan om in haar dagelijkse studentenleven met een royale diamant of parel rond te lopen..
Het plan begon langzaam vorm te krijgen: we maken 2 stoere matte aanschuifringen en daartussen maken we losse ringen. Sommige uitbundig andere wat meer ingetogen. Voor iedere gelegenheid kan ze nu een passend setje maken.
Uiteindelijk hebben we 7 nieuwe ringen gemaakt voor jarenlang draagplezier!

Twee zusjes kregen na het overlijden de sieraden van hun oma en nog wat andere familiesieraden.. hun ouders wilden graag voor beide daarvan een mooie ring laten maken.
Nou, dat kan!
De ene zus koos voor een prachtige barokke blauw/grijze akoyaparel in een kuipje van gesmolten goud.
De andere zus liet haar oog vallen op een supermooie roosgeslepen diamant in een rood/bruine tint. De ringen zijn heel verschillend, maar horen wel echt bij elkaar en bij de twee zusjes!

Dit was echt zo leuk!
Deze dame kwam bij mij in het atelier met de hanger die haar vader aan haar moeder had gegeven ter gelegenheid van haar geboorte.
Van beroep is deze dame ontwerpster en keramist en al kletsend bedachten we dat het wel heel leuk zou zijn als zij een toevoeging aan het collier zou leveren.
Vol inspiratie gingen we ieder in ons eigen atelier aan de slag. Ik boog me over de mogelijkheden om de hanger in originele staat op een stoere manier in het geheel te verwerken. Zij ging aan de slag met papierporselein en vormde prachtige kralen! Sommige bewerkt wit en andere met goudglazuur.
Nadat we allebei ons ‘ding’ gedaan hadden maakten we er samen een mooie compositie van: de hanger, de porseleinen kralen, gouden en zilveren schakels en mooie kleine zwarte spinellen (edelsteenkraaltjes).
Het resultaat? Een prachtig tijdloos collier waarin de originele hanger een ereplekje heeft gekregen.
Superleuke samenwerking!!

Deze set draag ik zelf! Het set bestaat uit 4 lekkere dikke geelgouden ringen. In de ringen zijn diamant, peridot en toermalijn verwerkt.
I love green 💚💚💚
Veel techniekjes die ik vaak gebruik zie je terug in deze serie.. wikkelen, balletjes, kuipjes, grillige vormen. Deze ringen kunnen natuurlijk ook gemaakt worden van 'oud' goud. Heb je geen 'oud' goud? Dan maak ik het toch van nieuw goud van je?

Voor haar 21ste verjaardag kreeg deze jongedame wel een heel bijzonder cadeautje... de trouwringen van haar geliefde opa en oma.
Met de jongedame en haar vader besprak ik diverse mogelijkheden en uiteindelijk koos ze voor 4 losse ringen die allemaal een echt eigen karakter hebben.
1 ring is een verfijnde replica van de oorspronkelijke trouwringen geworden, deze ring is voorzien van een persoonlijke gravure. Ringen zijn zowel los als bij elkaar te dragen.
Deze opdracht was er voor mij eentje met een gouden randje omdat ik opa en oma ook goed gekend heb ❤️

Wauw wat een prachtige trouwringen!
Zowel de heer als de dame had dierbare erfstukken, deze vormden de basis voor de ringen. Het geelgoud hebben we gecombineerd met zilver en de damesring is versierd met 5 diamantjes uit haar moeders ring en een prachtige dieproze toermalijn.
De ringen waren voor mij een feestje om te maken!
Ik wens de bruid en bruidegom een heerlijk leven samen en hoop dat zij deze ringen lange tijd met veel liefde en plezier zullen dragen.
❤️💍❤️

Deze dame had haar moeders gouden creolen geërfd. Op zich mooie oorsieraden, maar niet echt passend bij haar.
We bespraken verschillende opties en uiteindelijk heeft ze er voor gekozen om het goud om te smelten en te voorzien van een mooie hamerslag, het goud ziet er dan wat geleefd uit. Omdat deze dame houdt van royale oorbellen hebben we de gouden cirkels gecombineerd met grote zilveren ringen en een mooi gehamerde cirkel aan de bovenkant.
De afmeting van deze gouden cirkels is gelijk aan de maat van haar moeders creolen, een mooi eerbetoon aan haar moeder

De wens van deze dame was dat een deel van de ring van haar tante in originele staat zou blijven. De onderkant van de ring was door de vele jaren dragen erg dun geworden.
We besloten om van de andere gouden sieraden een mooi nieuwe ring te maken met daartussen het originele stukje.
Het resultaat is een stevige ring met een stoere uitstraling, verfijnd met het kleine diamantje van tante ❤️

Ik mocht deze gouden oorhanger met een prachtige citrien veranderen tot een mooie hanger.
Deze citrien heeft een bijzondere weg in deze familie afgelegd!
Mooi om te zien hoe mensen liefde aan elkaar tonen door het delen van hun kostbaarheden.

Voor deze klant mocht ik al heel veel moois maken van haar oude sieraden... dit was het laatste restje goud.
Het goud is omgesmolten en tot draad getrokken. Een bestaande, beetje saaie, zilveren ring hebben we versierd met deze gouddraad. Lekker ingewikkeld.

Deze super gave trouwringen mocht ik voor een heel stoer stel maken!
Ze wilden graag iets anders dan anders, misschien wel vierkante ringen?
Na het maken van wat proefmodellen hebben ze dan ook echt gekozen voor strakke vierkante zilveren ringen met daartussen gewikkelde geelgouden draden.
Echte eyecatchers!

Wat is dit een lief gebaar! Dit prachtige, kleine diamantje kreeg zo’n 30 jaar geleden een jonge moeder cadeau bij de geboorte van haar zoon. Zoonlief is inmiddels een volwassen man en heeft een lieve vriendin.
Moeder besloot haar diamantje door te geven aan de vriendin van haar zoon, maar dan wel verpakt in een ringetje dat helemaal bij haar past.
De dames kwamen samen bij mij in het atelier om de wensen te bespreken... en voila daar is deze prachtige ring!

2 zussen kregen van hun moeder de trouwringen van opa en oma.
Zelf dragen de zussen meestal zilver, dus de geelgouden ringen moesten in ieder geval een zilveren accentje krijgen.
Omsmelten of vervormen voelde niet goed, dus zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden met de bestaande vorm. De ringen moesten in ieder geval hetzelfde worden. De dames wilden graag de vorm van een DNA streng in de ring verwerken, want ze delen immers hetzelfde DNA.
Het resultaat zijn deze twee prachtige ringen! Opa’s en oma’s ringen nog duidelijk herkenbaar, maar uitgebreid met een zilver stukje DNA

Mijn lieve jeugdvriendje is met zijn grote liefde getrouwd! Als kind waren wij onafscheidelijk, maar toen we ‘grote mensen’ werden vervolgden we onze eigen weg. Toen vorige jaar zijn vader overleed spraken we elkaar weer. In het voorjaar kreeg ik een berichtje of ik voor hun trouwringen wilde maken. In de ring mocht een stukje van vaders ring verwerkt worden. Beide heren kozen voor een stoere brede witgouden ring met daarin een stukje geelgoud van hun geliefde (schoon)vader. De afwerking is een robuuste hamerslag, wel een verschillend modelletje hamer. Voor mij was dit een bijzondere opdracht omdat de (schoon)vader voor mij echt als oom voelde. Voor zijn overlijden kwam hij nog in mijn atelier en zei: ‘mijn ring komt vast hier weer terug’

Bijzonder moederdagcadeau

De granules (gouden bolletjes) op deze zilveren ring zijn gemaakt van de trouwringen van haar ouders. In het midden tussen de bolletjes prijkt een prachtige bruine rookkwarts. Aan de binnenzijde staat een hele bijzondere gravure. Helaas is moeder al lang geleden overleden, maar in een poëzie album is haar handschrift bewaard gebleven. Prachtig om op Moederdag een ring te dragen met daarin het handschrift van je beide ouders.

Rutielkwarts

Deze ring is jaren geleden gemaakt als herinnering aan haar overleden ouders (niet door mij) . Toen deze mevrouw bij mij in het atelier was voor een andere opdracht, besloten we dat deze ring wel een update kon gebruiken. Het oude smaragdje heeft plaats gemaakt voor een prachtige rutielkwarts in een mooie, strakke zetting. Nu heeft de ring weer een nieuwe frisse uitstraling en past heel goed bij de andere ring die ik voor haar mocht maken.

De trouwring en zegelring

Na het overlijden van haar geliefde echtgenoot vroeg deze dame mij om iets moois te maken van hun trouwringen. Tijdens het gesprek bleek dat ze de originele trouwring eigenlijk nog zo mooi vond dat we besloten om haar ring in tact te laten. De trouwring en zegelring van haar man heb ik omgesmolten en daar blokjes van gemaakt die nu haar eigen ring sieren. Sommige blokjes zijn glanzend en andere wat ruwer, een mooi contrast die samen een echte eenheid vormen.

Oude familiesieraden

Het oude goud en zilver van diverse familieleden is samengevoegd in dit waanzinnige collier. Het collier bestaat uit grote navetvormige zilveren schakels gecombineerd met kleinere gouden schakels in dezelfde vorm. Zie je die subtiele verwerkte diamantjes? Dit zijn waardevolle edelsteentjes voor de klant, dus die hebben een mooi plekje gekregen. Bijpassend hebben we ook een spectaculaire ring en oorstekers ontworpen. Het gehele set is niet glanzend afgewerkt, maar heeft een hele mooie ijsmattering gekregen. Super gave set om te maken!

Een gouden schaaltje

Van het oude goud van haar familie maakte ik voor deze dame een prachtige ring. Op de ring een schaaltje, want zo zei haar echtgenoot: "uit een schaal kun je geven en ontvangen" Wat een prachtig symbool voor familiebanden. Het schaaltje is gebutst en gedeukt, zoals dat gaat in het leven. In het schaaltje een kleine zoetwaterparel, gewoon omdat dat zo mooi is. Zie je de grillige zilveren onderkant van de ring? Deze zachte grilligheid past perfect bij haar lievelingsarmband.

Dierbaar familiegoud

Deze ring is gemaakt van dierbaar familiegoud. Het closed-for-ever armbandje is niet met de andere sieraden mee gesmolten. De schakeltjes hiervan zijn in kleine stukjes gezaagd en komen duidelijke herkenbaar weer terug op de ring. De zijkanten van de ring zijn strak afgewerkt met zilveren randjes. Een prachtige donkerblauwe saffier maakt op subtiele wijze de ring compleet. Dit was een superleuke ring om te maken! Gieten, smeden, walsen, structuur smeden, solderen, zetten en natuurlijk polijsten... Love my job

Super stoer setje!

Het oude familiegoud is omgesmolten tot een grillige vrije vorm. Het grillige goud vormt een mooi contrast met de strakke zilveren ring. Van het laatste restje goud heb ik nog twee aanschuifringen gemaakt. "gekoesterd in het verleden, gevormd voor het heden en bewaard voor de toekomst."

Droomring

Deze dame wist precies hoe haar droomring eruit moest zien, maar ze kon m nergens vinden... Omdat ik zo’n 10 jaar geleden al een andere mooie ring voor haar had gemaakt kwam ze bij mij terug. Haar eigen geelgoud wordt in dit ontwerp gecombineerd met nieuw rosé- en witgoud. Een driekleurige ring met haar geliefde meander motief erin verwerkt. En of het haar droomring geworden is? Absoluut!

Antieke diamant

Deze prachtige antieke diamant zat in de dasspeld van haar overleden vader. De diamant is in de originele zetting gebleven. Zetting en diamant zijn samen in een nieuwe ring verwerkt. Deze ring wordt niet dagelijks gedragen, maar met feest en andere hoogtijdagen mag deze beauty niet ontbreken.

Prachtige eerbetoon

Na het overlijden van zowel vader als moeder mochten de broche, oorclips en horlogekast omgevormd worden tot een nieuwe ring. Er is gekozen voor een strakke duidelijke vorm, een ring die stoer en tegelijkertijd sierlijk is. De prachtige eenvoud is een mooi eerbetoon aan haar geliefde ouders.

Oorstekers met diamant

Deze schattige zilveren oorstekers met diamant passen perfect bij een setje ringen die ik al eerder voor deze klant mocht maken. Een subtiele aanvulling.

Peridot

Deze handgesmede 14 karaat gouden ring met prachtige peridot maakte ik al langere tijd geleden. Trots lag deze ring te stralen op een plankje in het atelier. Tot er op een dag een dame mijn atelier binnen stapte en op slag in katzwijm viel… “Wauw wat een gave ring is dat!!” En zo geschiede dat deze ring (die toch een speciaal plekje in mijn hart heeft) een nieuwe eigenaresse heeft gekregen. En daar ben ik blij om! Ik weet dat de ring in goede handen is en met veel plezier en trots gedragen zal worden. En dat lege plekje op mijn plankje? Ach daar verzinnen we wel een andere oplossing voor.

Verzameling

In de loop der jaren had deze dame heel wat sieraden verzameld. Cadeautjes, souveniertjes etc etc.. Het merendeel werd nooit meer gedragen, best jammer eigenlijk. We besloten al het zilver en goud om te smelten en er een heel mooi eigentijds collier van te maken. Zien jullie op de foto ook de bijpassende oorstekers? Lekker eigenwijs zijn de oorstekers verschillend van lengte. In het collier zijn tussen de zilveren balkjes nog 3 gouden balkjes verwerkt. Wat een super leuke opdracht was dit ook weer!! En weet je wat ook nog zo leuk is? Het zilver en goud is nog niet op…. en daar weten wij wel raad mee natuurlijk.

London blue topaas

Na het overlijden van haar man wilde deze dame graag hun ringen laten samensmelten tot een mooi geheel. Het wit- en geelgoud van hun trouwringen heb ik afzonderlijk omgesmolten tot draden en deze draden door elkaar heen gewikkeld. In het midden prijkt een prachtige london blue topaas. Heel bijzonder is ook de gravure! De letters en cijfers zijn overgenomen uit oude aantekeningen van haar man en in zijn handschrift in de ring gegraveerd. Op deze manier kan hij toch zijn bijdrage aan dit ontwerp kan leveren en dat maakt deze ring nog veel waardevoller

Custommade oorhangers

De dame had diverse gouden sieraden die ze graag om wilde smelten tot mooie oorhangers. Doordat haar gaatjes ongelijk geschoten zijn, vallen de meeste oorhangers niet mooi. Dit hebben we opgelost door een linker en een rechter oorhanger te maken. Bij de ene zit het stiftje hoger en bij de andere wat lager, zodat de oorhangers toch op gelijke hoogte hangen. Onder de oorhangers bungelen een prachtige rozenkwarts druppels.

Drie kleuren blauw

De telefoon ging, een meneer belde met de vraag: 'Kun je iets moois kon maken voor mijn vrouw... En oh ja ze is over een week jarig' Ik stuurde hem een mooi ingepakt maar leeg doosje. Samen met zijn vrouw kwam hij op bezoek in mijn atelier om een heel persoonlijk sieraad te laten maken. Ik hoorde van alles over dit gezin, een liefdevol stel met 2 prachtige meiden, maar ook het over het gemis van hun jonge zoontje. In de hanger zijn 3 verschillende blauwe edelstenen (aquamarijn, topaas en een natuurlijke zirkoon) verwerkt, symbool voor hun bijzondere drietal.

Vrolijke aanschuifringen

Deze dame had een erfstuk met mooie edelstenen (saffier en diamant). Ze had niet echt een idee wat ze wilde maar zei: "Ik vind bijna alles wat jij maakt mooi, dus verzin maar wat leuks voor me" Al schetsend en kletsend kwamen we erachter dat 3 van mijn favoriete technieken ook haar smaak zijn. En zo geschiedde: - de prachtige saffier is omwikkeld met goud en zilver draad - de diamant ligt in een 'gesmolten' bakje zilver - de parel ligt tussen gestrooide granules (kleine gouden en zilveren balletjes) - 2 bestaande aanschuifringen smolt ik om en maakte er ringen van die perfect aansluiten bij de nieuwe ringen. - 2 zilveren ringen van pareldraad (kleine balletjes) maken dit set compleet. Dat wordt lekker wisselen en leuke setjes creëren. Oh ja en wat zo leuk is.... er zijn nog edelstenen over en daar weten wij wel raad mee natuurlijk!

Levensloop

Deze bijzondere ring is een echte levensloop ring... 'Het 'oud' goud is gekoesterd in het verleden, de ring is gevormd voor het heden en zal worden bewaard in de toekomst' Om het heden kracht bij te zetten is het jaartal 2017 in de ring geslagen als ijkpunt voor het nu. De gebruikte edelsteen is een helder groene peridot, het stralend middelpunt tussen gouden granules (=bolletjes). Een stoere maar verfijnde ring! Wat een gave ring om te mogen maken, ik wens de draagster heel veel plezier toe!

Sacred unity

In deze ring staat het symbool 'sacred unity' centraal... vrij vertaald: 'heilige eenheid' Dit is een prachtige symbool voor een lieve mama en haar twee kinderen die na de scheiding met z'n drietjes een heilige eenheid vormen ❤️ In de ring hebben we 3 witte saffiertjes verwerkt. Een iets grotere en twee kleintjes. De positie van de edelsteentjes zijn zorgvuldig gekozen. De edelsteen voor mama zit aan het begin van het symbool. Het ene kleine steentje ligt omwikkeld in het symbool, dit kindje koestert zich graag in mama's liefde. Het andere kleine steentje ligt er net wat buiten, deze kleine meid bewandeld graag het eigen pad... Mooi hoe deze 3 individuen een mooie eenheid vormen!

Alles op de goede plek

Oude sieraden zijn omgesmolten tot deze prachtige ring met saffier en diamanten. De compositie van de edelstenen en de bolletjes zijn nauwkeurig gekozen zodat ze kloppen bij het verhaal van de klant.

Robuust met een verfijnd steekje

Deze prachtige zilveren hanger is gemaakt van een dierbaar zilveren collier wat deze klant al jaren had. Nog steeds was ze er aan gehecht, maar eigenlijk was ze het ontwerp wel een beetje zat. Ik maakte deze mooi ruwe hanger voor haar, door haar zilver om te smelten tot deze vorm. Er was ook nog een beetje familiegoud, dit smolt ik om tot een draadje... Het draadje maakt een paar steekjes door de zilveren hanger, een verwijzing naar haar geliefde hobby naaien. Op de achtergrond bijpassende oorhangers.

Zusjes

Ingrid en Else verloren binnen één jaar beide ouders en hun jongere broer. Van het gezin zijn zij de enig overgeblevenen. “Het voelt onwennig dat de band die binnen ons gezin zo vanzelfsprekend was nu is verbroken” zei Ingrid. “We zijn wat verweesd en hebben behoefte om die band op een andere manier weer voelbaar te maken. Daarom denken we aan een sieraad dat onze verbondenheid met elkaar zichtbaar maakt. “ Ze hadden de trouwringen van hun overleden ouders meegenomen. Ingrid wist toen nog niet helemaal wat ze met haar deel van de trouwringen wilde doen. Het collier dat ik voor haar zus maakte bood de inspiratie. De schakels van Ingrid’s collier kregen dezelfde vorm als die van Else. Zo werden de colliers familie van elkaar. Alleen mochten wat haar betreft de schakels wat groter, ruwer en robuuster. Een leuke opdracht! Waar ik normaal gesproken soldeernaadjes en vijlstreken keurig afwerk, mocht het bij dit collier in beeld blijven. Omdat het zilver niet gepolijst is oogt het witter en correspondeert het beter met haar witte kuif in het verder donkere haar. De ringen van vader en moeder liggen een beetje in elkaar. Vader beschermt moeder. Als je goed kijkt zie je dat aan de rechterbovenkant een klein verbindingsringetje in het goud is uitgevoerd. Een klein zonnetje, daar in het hoekje; een eerbetoon aan hun geliefde broer. Dit is het collier dat ik voor Ingrid maakte. Van het collier voor Else zijn helaas geen foto's, maar ook dat is een prachtig collier vol symboliek geworden.

Robuuste ring

Van oud zilver een robuuste nieuwe ring gemaakt. In de ring 3 prachtige edelstenen met daartussen geelgouden granules, een plaatje!

Tahitiparel

Wat een leuk verjaardagscadeau kreeg deze dame! Ze mocht haar oude zilveren sieraden laten verwerken tot een nieuwe ring. In mijn atelier koos ze deze prachtige donkere tahitiparel die de basis voor het nieuwe ontwerp vormde. Is het geen plaatje?

Drie generaties

Deze ring verteld het liefdevolle verhaal van 3 generaties sterke dames ❤️

Blauwe zirkoon

Prachtige strakke stoere ring! Met een natuurlijk blauwe zirkoon en twee diamanten. De ring kan met verschillende aanschuifringen gecombineerd worden.

Bijzonder huwelijksgeschenk

Toen Fleur ging trouwen wilde ze graag haar zus een mooi cadeau geven. Van hun moeder had Fleur een ‘oude’ gouden armband gekregen die we mochten omsmelten. Het werden stoere strakke slavenarmbanden met daarop de letters SOULSISTER. Letters zijn gemaakt van de oude armband en in de I hebben we een klein diamantje verstopt. Aan de binnenzijde staat nog een handgeschreven boodschap aan haar zus. (gravure is gedaan in het handschrift van Fleur zelf) Fleur draagt dezelfde armband.

A touch of Michelle

Na het overlijden van Michelle kwam haar vriendin bij mij in het atelier. Ze had sieraden van zichzelf en van Michelle bij zich, de vraag was om dit samen toe voegen en een ring te maken die hun verhaal zou vertellen. Ik kreeg veel te horen over de bijzondere vrouw die Michelle was, samen hebben we een ontwerp gemaakt die helemaal aansluit op hun verleden. Onder andere Michelle’s gouden hart kreeg een prominente plek, maar ook allerlei andere karakter eigenschappen komen terug in deze ring. De gravure zijn de laatste woorden van Michelle’s afscheidsbrief, door de gravure in haar handschrift uit te voeren heeft zij echt het laatste woord.

Parel overgoten met goud

Deze grote barokke zoetwaterparel van het duitse parelhuis Schoeffel lijkt te zijn overgoten met goud. Het goud is grillig en mat, een mooi contrast met de glanzende draden die het hangoog vormen.

Sterrenhemel

Na een scheiding droeg deze klant haar trouwring niet meer. Ze vroeg mij een ring te ontwerpen die de band met haar twee kinderen symboliseert. Deze stoere witgouden ring heeft veel kleine gaatjes, met daartussen een saffier,robijn en peridot. De gaatjes staan symbool voor een sterrenhemel, de band tussen de sterren is onverwoestbaar net als de band tussen moeder en kind. De edelstenen zijn de geboortestenen van hun drietjes.

Mikado

Ik wilde van deze prachtige grote rookkwarts een spectaculaire hanger maken. Tijdens het schetsen en het goed bekijken van de edelsteen ontdekte ik hier en daar iets scheef geslepen lijnen. Deze lijnen vormden de uiteindelijke inspiratie voor dit ontwerp. De rookkwarts ligt helemaal ‘vrij’ hierdoor komt de edelsteen volledig tot zijn recht.

<
>