Bijzonder moederdagcadeau

De granules (gouden bolletjes) op deze zilveren ring zijn gemaakt van de trouwringen van haar ouders. In het midden tussen de bolletjes prijkt een prachtige bruine rookkwarts. Aan de binnenzijde staat een hele bijzondere gravure. Helaas is moeder al lang geleden overleden, maar in een poëzie album is haar handschrift bewaard gebleven. Prachtig om op Moederdag een ring te dragen met daarin het handschrift van je beide ouders.

Rutielkwarts

Deze ring is jaren geleden gemaakt als herinnering aan haar overleden ouders (niet door mij) . Toen deze mevrouw bij mij in het atelier was voor een andere opdracht, besloten we dat deze ring wel een update kon gebruiken. Het oude smaragdje heeft plaats gemaakt voor een prachtige rutielkwarts in een mooie, strakke zetting. Nu heeft de ring weer een nieuwe frisse uitstraling en past heel goed bij de andere ring die ik voor haar mocht maken.

De trouwring en zegelring

Na het overlijden van haar geliefde echtgenoot vroeg deze dame mij om iets moois te maken van hun trouwringen. Tijdens het gesprek bleek dat ze de originele trouwring eigenlijk nog zo mooi vond dat we besloten om haar ring in tact te laten. De trouwring en zegelring van haar man heb ik omgesmolten en daar blokjes van gemaakt die nu haar eigen ring sieren. Sommige blokjes zijn glanzend en andere wat ruwer, een mooi contrast die samen een echte eenheid vormen.

Oude familiesieraden

Het oude goud en zilver van diverse familieleden is samengevoegd in dit waanzinnige collier. Het collier bestaat uit grote navetvormige zilveren schakels gecombineerd met kleinere gouden schakels in dezelfde vorm. Zie je die subtiele verwerkte diamantjes? Dit zijn waardevolle edelsteentjes voor de klant, dus die hebben een mooi plekje gekregen. Bijpassend hebben we ook een spectaculaire ring en oorstekers ontworpen. Het gehele set is niet glanzend afgewerkt, maar heeft een hele mooie ijsmattering gekregen. Super gave set om te maken!

Een gouden schaaltje

Van het oude goud van haar familie maakte ik voor deze dame een prachtige ring. Op de ring een schaaltje, want zo zei haar echtgenoot: "uit een schaal kun je geven en ontvangen" Wat een prachtig symbool voor familiebanden. Het schaaltje is gebutst en gedeukt, zoals dat gaat in het leven. In het schaaltje een kleine zoetwaterparel, gewoon omdat dat zo mooi is. Zie je de grillige zilveren onderkant van de ring? Deze zachte grilligheid past perfect bij haar lievelingsarmband.

Dierbaar familiegoud

Deze ring is gemaakt van dierbaar familiegoud. Het closed-for-ever armbandje is niet met de andere sieraden mee gesmolten. De schakeltjes hiervan zijn in kleine stukjes gezaagd en komen duidelijke herkenbaar weer terug op de ring. De zijkanten van de ring zijn strak afgewerkt met zilveren randjes. Een prachtige donkerblauwe saffier maakt op subtiele wijze de ring compleet. Dit was een superleuke ring om te maken! Gieten, smeden, walsen, structuur smeden, solderen, zetten en natuurlijk polijsten... Love my job

Super stoer setje!

Het oude familiegoud is omgesmolten tot een grillige vrije vorm. Het grillige goud vormt een mooi contrast met de strakke zilveren ring. Van het laatste restje goud heb ik nog twee aanschuifringen gemaakt. "gekoesterd in het verleden, gevormd voor het heden en bewaard voor de toekomst."

Droomring

Deze dame wist precies hoe haar droomring eruit moest zien, maar ze kon m nergens vinden... Omdat ik zo’n 10 jaar geleden al een andere mooie ring voor haar had gemaakt kwam ze bij mij terug. Haar eigen geelgoud wordt in dit ontwerp gecombineerd met nieuw rosé- en witgoud. Een driekleurige ring met haar geliefde meander motief erin verwerkt. En of het haar droomring geworden is? Absoluut!

Antieke diamant

Deze prachtige antieke diamant zat in de dasspeld van haar overleden vader. De diamant is in de originele zetting gebleven. Zetting en diamant zijn samen in een nieuwe ring verwerkt. Deze ring wordt niet dagelijks gedragen, maar met feest en andere hoogtijdagen mag deze beauty niet ontbreken.

Prachtige eerbetoon

Na het overlijden van zowel vader als moeder mochten de broche, oorclips en horlogekast omgevormd worden tot een nieuwe ring. Er is gekozen voor een strakke duidelijke vorm, een ring die stoer en tegelijkertijd sierlijk is. De prachtige eenvoud is een mooi eerbetoon aan haar geliefde ouders.

Oorstekers met diamant

Deze schattige zilveren oorstekers met diamant passen perfect bij een setje ringen die ik al eerder voor deze klant mocht maken. Een subtiele aanvulling.

Peridot

Deze handgesmede 14 karaat gouden ring met prachtige peridot maakte ik al langere tijd geleden. Trots lag deze ring te stralen op een plankje in het atelier. Tot er op een dag een dame mijn atelier binnen stapte en op slag in katzwijm viel… “Wauw wat een gave ring is dat!!” En zo geschiede dat deze ring (die toch een speciaal plekje in mijn hart heeft) een nieuwe eigenaresse heeft gekregen. En daar ben ik blij om! Ik weet dat de ring in goede handen is en met veel plezier en trots gedragen zal worden. En dat lege plekje op mijn plankje? Ach daar verzinnen we wel een andere oplossing voor.

Verzameling

In de loop der jaren had deze dame heel wat sieraden verzameld. Cadeautjes, souveniertjes etc etc.. Het merendeel werd nooit meer gedragen, best jammer eigenlijk. We besloten al het zilver en goud om te smelten en er een heel mooi eigentijds collier van te maken. Zien jullie op de foto ook de bijpassende oorstekers? Lekker eigenwijs zijn de oorstekers verschillend van lengte. In het collier zijn tussen de zilveren balkjes nog 3 gouden balkjes verwerkt. Wat een super leuke opdracht was dit ook weer!! En weet je wat ook nog zo leuk is? Het zilver en goud is nog niet op…. en daar weten wij wel raad mee natuurlijk.

London blue topaas

Na het overlijden van haar man wilde deze dame graag hun ringen laten samensmelten tot een mooi geheel. Het wit- en geelgoud van hun trouwringen heb ik afzonderlijk omgesmolten tot draden en deze draden door elkaar heen gewikkeld. In het midden prijkt een prachtige london blue topaas. Heel bijzonder is ook de gravure! De letters en cijfers zijn overgenomen uit oude aantekeningen van haar man en in zijn handschrift in de ring gegraveerd. Op deze manier kan hij toch zijn bijdrage aan dit ontwerp kan leveren en dat maakt deze ring nog veel waardevoller

Tahiti parel

“De opdrachtgever voor deze ringen was mijn lieve opa Joppie. Na het overlijden van mijn oma (jaren geleden) kregen zijn dochters haar sieraden. Opa had nu bedacht dat zijn dochters niets van hem hebben. En dus schakelde hij mijn hulp in... Super leuk om mijn moeder en tante als klanten in mijn atelier te ontvangen! Ze kozen allebei voor een geelgouden ring met een prachtige Tahiti parel gezet in een gematteerd zilveren bakje. Als kers op de taart is de ring voorzien van opa’s karakteristieke handtekening, nu is het echt een bijzonder geschenk van hem aan zijn ‘meiden’ Naast de gouden ring dragen beide zusjes 2 zilveren aanschuifringen die ze elkaar cadeau gegeven hebben. Ring van vader geflankeerd door de ringen van de zusjes! Zo mooi ❤️

Custommade oorhangers

De dame had diverse gouden sieraden die ze graag om wilde smelten tot mooie oorhangers. Doordat haar gaatjes ongelijk geschoten zijn, vallen de meeste oorhangers niet mooi. Dit hebben we opgelost door een linker en een rechter oorhanger te maken. Bij de ene zit het stiftje hoger en bij de andere wat lager, zodat de oorhangers toch op gelijke hoogte hangen. Onder de oorhangers bungelen een prachtige rozenkwarts druppels.

Drie kleuren blauw

De telefoon ging, een meneer belde met de vraag: 'Kun je iets moois kon maken voor mijn vrouw... En oh ja ze is over een week jarig' Ik stuurde hem een mooi ingepakt maar leeg doosje. Samen met zijn vrouw kwam hij op bezoek in mijn atelier om een heel persoonlijk sieraad te laten maken. Ik hoorde van alles over dit gezin, een liefdevol stel met 2 prachtige meiden, maar ook het over het gemis van hun jonge zoontje. In de hanger zijn 3 verschillende blauwe edelstenen (aquamarijn, topaas en een natuurlijke zirkoon) verwerkt, symbool voor hun bijzondere drietal.

Vrolijke aanschuifringen

Deze dame had een erfstuk met mooie edelstenen (saffier en diamant). Ze had niet echt een idee wat ze wilde maar zei: "Ik vind bijna alles wat jij maakt mooi, dus verzin maar wat leuks voor me" Al schetsend en kletsend kwamen we erachter dat 3 van mijn favoriete technieken ook haar smaak zijn. En zo geschiedde: - de prachtige saffier is omwikkeld met goud en zilver draad - de diamant ligt in een 'gesmolten' bakje zilver - de parel ligt tussen gestrooide granules (kleine gouden en zilveren balletjes) - 2 bestaande aanschuifringen smolt ik om en maakte er ringen van die perfect aansluiten bij de nieuwe ringen. - 2 zilveren ringen van pareldraad (kleine balletjes) maken dit set compleet. Dat wordt lekker wisselen en leuke setjes creëren. Oh ja en wat zo leuk is.... er zijn nog edelstenen over en daar weten wij wel raad mee natuurlijk!

Levensloop

Deze bijzondere ring is een echte levensloop ring... 'Het 'oud' goud is gekoesterd in het verleden, de ring is gevormd voor het heden en zal worden bewaard in de toekomst' Om het heden kracht bij te zetten is het jaartal 2017 in de ring geslagen als ijkpunt voor het nu. De gebruikte edelsteen is een helder groene peridot, het stralend middelpunt tussen gouden granules (=bolletjes). Een stoere maar verfijnde ring! Wat een gave ring om te mogen maken, ik wens de draagster heel veel plezier toe!

Een verbroken huwelijk... maar kijk eens hoe mooi de scherven kunnen zijn

Jaren geleden ging dit stel uit elkaar, de ringen bleven onaangeroerd in een doosje liggen. Ook een huwelijk dat beëindigd wordt is een deel van je leven... De nieuwe ring laat zien dat het verleden niet vergeten hoeft te worden, maar in een nieuwe vorm onderdeel van je huidige leven mag zijn.

Sacred unity

In deze ring staat het symbool 'sacred unity' centraal... vrij vertaald: 'heilige eenheid' Dit is een prachtige symbool voor een lieve mama en haar twee kinderen die na de scheiding met z'n drietjes een heilige eenheid vormen ❤️ In de ring hebben we 3 witte saffiertjes verwerkt. Een iets grotere en twee kleintjes. De positie van de edelsteentjes zijn zorgvuldig gekozen. De edelsteen voor mama zit aan het begin van het symbool. Het ene kleine steentje ligt omwikkeld in het symbool, dit kindje koestert zich graag in mama's liefde. Het andere kleine steentje ligt er net wat buiten, deze kleine meid bewandeld graag het eigen pad... Mooi hoe deze 3 individuen een mooie eenheid vormen!

Alles op de goede plek

Oude sieraden zijn omgesmolten tot deze prachtige ring met saffier en diamanten. De compositie van de edelstenen en de bolletjes zijn nauwkeurig gekozen zodat ze kloppen bij het verhaal van de klant.

Robuust met een verfijnd steekje

Deze prachtige zilveren hanger is gemaakt van een dierbaar zilveren collier wat deze klant al jaren had. Nog steeds was ze er aan gehecht, maar eigenlijk was ze het ontwerp wel een beetje zat. Ik maakte deze mooi ruwe hanger voor haar, door haar zilver om te smelten tot deze vorm. Er was ook nog een beetje familiegoud, dit smolt ik om tot een draadje... Het draadje maakt een paar steekjes door de zilveren hanger, een verwijzing naar haar geliefde hobby naaien. Op de achtergrond bijpassende oorhangers.

Zusjes

Ingrid en Else verloren binnen één jaar beide ouders en hun jongere broer. Van het gezin zijn zij de enig overgeblevenen. “Het voelt onwennig dat de band die binnen ons gezin zo vanzelfsprekend was nu is verbroken” zei Ingrid. “We zijn wat verweesd en hebben behoefte om die band op een andere manier weer voelbaar te maken. Daarom denken we aan een sieraad dat onze verbondenheid met elkaar zichtbaar maakt. “ Ze hadden de trouwringen van hun overleden ouders meegenomen. Ingrid wist toen nog niet helemaal wat ze met haar deel van de trouwringen wilde doen. Het collier dat ik voor haar zus maakte bood de inspiratie. De schakels van Ingrid’s collier kregen dezelfde vorm als die van Else. Zo werden de colliers familie van elkaar. Alleen mochten wat haar betreft de schakels wat groter, ruwer en robuuster. Een leuke opdracht! Waar ik normaal gesproken soldeernaadjes en vijlstreken keurig afwerk, mocht het bij dit collier in beeld blijven. Omdat het zilver niet gepolijst is oogt het witter en correspondeert het beter met haar witte kuif in het verder donkere haar. De ringen van vader en moeder liggen een beetje in elkaar. Vader beschermt moeder. Als je goed kijkt zie je dat aan de rechterbovenkant een klein verbindingsringetje in het goud is uitgevoerd. Een klein zonnetje, daar in het hoekje; een eerbetoon aan hun geliefde broer. Dit is het collier dat ik voor Ingrid maakte. Van het collier voor Else zijn helaas geen foto's, maar ook dat is een prachtig collier vol symboliek geworden.

Robuuste ring

Van oud zilver een robuuste nieuwe ring gemaakt. In de ring 3 prachtige edelstenen met daartussen geelgouden granules, een plaatje!

Tahitiparel

Wat een leuk verjaardagscadeau kreeg deze dame! Ze mocht haar oude zilveren sieraden laten verwerken tot een nieuwe ring. In mijn atelier koos ze deze prachtige donkere tahitiparel die de basis voor het nieuwe ontwerp vormde. Is het geen plaatje?

Drie generaties

Deze ring verteld het liefdevolle verhaal van 3 generaties sterke dames ❤️

Blauwe zirkoon

Prachtige strakke stoere ring! Met een natuurlijk blauwe zirkoon en twee diamanten. De ring kan met verschillende aanschuifringen gecombineerd worden.

Bijzonder huwelijksgeschenk

Toen Fleur ging trouwen wilde ze graag haar zus een mooi cadeau geven. Van hun moeder had Fleur een ‘oude’ gouden armband gekregen die we mochten omsmelten. Het werden stoere strakke slavenarmbanden met daarop de letters SOULSISTER. Letters zijn gemaakt van de oude armband en in de I hebben we een klein diamantje verstopt. Aan de binnenzijde staat nog een handgeschreven boodschap aan haar zus. (gravure is gedaan in het handschrift van Fleur zelf) Fleur draagt dezelfde armband.

A touch of Michelle

Na het overlijden van Michelle kwam haar vriendin bij mij in het atelier. Ze had sieraden van zichzelf en van Michelle bij zich, de vraag was om dit samen toe voegen en een ring te maken die hun verhaal zou vertellen. Ik kreeg veel te horen over de bijzondere vrouw die Michelle was, samen hebben we een ontwerp gemaakt die helemaal aansluit op hun verleden. Onder andere Michelle’s gouden hart kreeg een prominente plek, maar ook allerlei andere karakter eigenschappen komen terug in deze ring. De gravure zijn de laatste woorden van Michelle’s afscheidsbrief, door de gravure in haar handschrift uit te voeren heeft zij echt het laatste woord.

Parel overgoten met goud

Deze grote barokke zoetwaterparel van het duitse parelhuis Schoeffel lijkt te zijn overgoten met goud. Het goud is grillig en mat, een mooi contrast met de glanzende draden die het hangoog vormen.

Sterrenhemel

Na een scheiding droeg deze klant haar trouwring niet meer. Ze vroeg mij een ring te ontwerpen die de band met haar twee kinderen symboliseert. Deze stoere witgouden ring heeft veel kleine gaatjes, met daartussen een saffier,robijn en peridot. De gaatjes staan symbool voor een sterrenhemel, de band tussen de sterren is onverwoestbaar net als de band tussen moeder en kind. De edelstenen zijn de geboortestenen van hun drietjes.

Mikado

Ik wilde van deze prachtige grote rookkwarts een spectaculaire hanger maken. Tijdens het schetsen en het goed bekijken van de edelsteen ontdekte ik hier en daar iets scheef geslepen lijnen. Deze lijnen vormden de uiteindelijke inspiratie voor dit ontwerp. De rookkwarts ligt helemaal ‘vrij’ hierdoor komt de edelsteen volledig tot zijn recht.

<
>